Dagbok | Siffror | UL-bilder | Magbilder | Barnlöshet

Jag var gravid i 37 veckor och 3 dagar, enligt ultraljudet. Det är 262 dagar. Veckorna och dagarna stämmer inte riktigt i dagboken för vårt bf blev flyttat efter ultraljudet, men jag orkade aldrig ändra i dagboken så jag fortsatte räkna med det gamla datumet. Bf enligt UL var 14/4 2004.

Här kan du läsa min graviditetsdagbok.
Juli 03
Augusti 03
September 03
Oktober 03
November 03
December 03
Januari 04
Februari 04
Mars 04

Juli 2003
2003-07-31 (testet)
Idag är en konstig dag… Jag har namnsdag och jag har testat positivt på ett graviditetstest. Jag trodde inte mina ögon så jag frågade Mats vad han såg och han svarade: ”Ett kors!” Jag vågar inte riktigt tro på det än, så jag köpte två test till så jag kan kolla imorrn igen! =)
Än så länge känns det ganska overkligt, att det kan finnas något därinne som ska bli vårt barn! Mats föräldrar var här idag och åt lunch, men jag hade ingen matlust. Jag satt bara å tänkte på vem som har bosatt sig därinne. *fniss* Jag har räknat ut att bebisen ska födas nån gång mellan 7-10 april nästa år. Det känns som en evighet dit, men det är ju också åtta månader kvar.
Vi som har försökt och hoppats och längtat och undrat varför inget händer! Så händer det bara, under semestern och allt!
Jag har haft det lite på känn faktiskt. Senaste veckan har vi varit i Tyskland och jag har varit så trött. Så fort vi har satt oss i bilen så har jag somnat. Å fast jag sovit länge under natten så har jag aldrig varit särskilt pigg när jag vaknat. Dessutom har jag flera gånger drömt om att jag var gravid. Senast inatt faktiskt. Så imorse när jag såg gravtestet som låg å lyste i badrumsskåpet, kunde jag inte hålla mig.
Hela förmiddagen skakade jag i kroppen och kunde inte tro att det var sant. Mats har gått å viskat: ”Mamma är med barn” och allt har bara varit helt konstigt. Det kanske känns bättre imorgon efter test nummer två!

Tillbaka upp

Augusti 2003
2003-08-03 V 4+2
Det blev ett plus igen i fredags. Så nu är det väl så. Att jag är gravid!! =) Det känns väldigt omtumlande. Jag har köpt Amelia Vänta barn och i den stod lite om vad man får äta och inte äta. Jag klippte ut å satte på kylen. Mats är nog lika överväldigad som jag. Jag tror inte att någon av oss riktigt kan förstå än. Men det har ju gått så kort tid än. Jag är i v 4+2, alltså 4 hela veckor och två dagar. HIHI! Men jag ska göra ett till test imorgon eller på tisdag och då borde plustecknet var riktigt starkt. Jag kan inte låta bli att vara rädd för att det inte ska bli något plus. Men så ska man ju inte tänka!

2003-08-04 V 4+3
Idag jobbar jag igen efter två veckors ledighet. Det känns lite konstigt att vara tillbaka på gruppboendet. Alla tror att jag är samma Elin som förut, men det är jag ju inte! Jag har ju världens roligaste hemlis! =) Hittills har jag mått ganska bra. Jag är trött och har ömma bröst. Jag har mått lite illa, men inte så farligt än. Jag hoppas att jag kan få må så här ett tag till så jag slipper må dåligt på jobbet. Jag har ju bara två veckor kvar av mitt sommarvikariat och jag vill helst inte behöva säga något än om att jag är gravid. Är ju bara i vecka 5. Nu börjar jag fatta att vi verkligen ska bli föräldrar. Men jag ska göra ett test till imorgon. Bara för att, liksom… Sen kanske jag kan slappna av lite. Å våga ringa MVC!

2003-08-07 V 4+6
Idag har jag ringt MVC! Det tog en evighet innan jag kom fram. Det är semester där nu och bara en timmes telefontid om dan! Jag fick inskrivningstid den 15 september 13.15. Då ska Mats och jag träffa vår barnmorska Ulrika Rosendahl. Det var henne jag pratade med och hon verkade jättetrevlig. Imorse kräktes jag när jag kom till jobbet. Det var väl inte så kul, men ändå naturligt. Vi ska ha barn! Det känns så roligt och spännande. Jag vill berätta för alla i hela världen att vi äntligen fick lyckas. Ikväll har Mats match och jag och ”Bebis” ska förstås vara där och titta!

2003-08-09 V 5+1
Idag är det lördag och Mats är iväg på styrelsemöte. Jag har sovit gott inatt, bara varit uppe å kissat en gång. Men sen vaknade jag av ett hostanfall nu på morgonen. Det var inte så kul. När jag stod ute i badrummet och hostade så kom kräkreflexerna. Men som tur var hade jag inte ätit något och det stannade av.
Igår berättade jag för Kicki på jobbet att vi ska ha barn. Jag mådde så illa och ska jobba hela dan på söndag. Så jag gick och pratade med henne, berättade som det var och undrade om jag kunde slippa jobba förmiddagen. Det gick bra, så nu kan jag sova ut imorgon också. När jag berättade att jag var med barn svarade hon ”jag förstod nästan att det var det du skulle säga”! Jag blev lite paff, men så är det ju lite av en babyboom på jobbet, flera andra är gravida.
Idag har jag mått ganska bra, först nu börjar illamåendet komma. Idag ska Mats och jag göra tröjorna som vi ska ge våra föräldrar och Birk i present. Vi har nämligen kommit på ett jättebra sätt att berätta om graviditeten för dem. Vi ska göra tröjor som det står MORMOR, MORFAR, FARMOR, FARFAR och KUSIN på! Sen ska vi slå in dem i papper och ge bort! Jag tror att det kommer att bli väldigt lyckat. Nästa helg är vi nämligen bjudna hem till Mats föräldrar och de ville att vi skulle sova över där så vi kunde dricka vin. Då känns det som ett bra läge att berätta nyheten för dem då! Då behöver ingen undra varför jag tackar nej till ett glas vin. =)

2003-08-11 V 5+3
Idag har jag varit lite orolig. Jag har haft värk i magen från och till under hela dagen. Jag vet att det kan göra ont när livmodern växer, men det känns ändå inge roligt. Imorgon tänker jag ringa till Kvinnoläkarna så att jag kan få komma dit. Då kan de ju kolla så att det finns ett foster och att det inte sitter utanför livmodern. Det är min största skräck. Jag har läst att efter sex fulla veckor kan man se ett hjärta slå med ultraljud. På fredag är det v 6+0…
Mats är så söt och pussar på magen varje dag. Det är underbart att ha honom.

2003-08-14 V 5+5
Nu kräks jag… Igår kväll kunde jag inte äta. Jag hade absolut ingen aptit alls när jag jobbade. När jag till sist kom hem åt jag lite melon, äpple och blåbärssoppa. Sen kräktes jag. Imorse likadant, kräktes innan jag åkte till jobbet. Hu, hur ska det här bli?
Vi gjorde en kul grej ikväll. Vi åkte hem till mina föräldrar och gav dem varsitt paket. I paketen låg tröjorna med MORMOR och MORFAR. De undrade om det var sant och jag kunde bara nicka. Sen blev alla jätteglada och mamma och pappa bara skrattade. Vi pratade lite om hur jag mådde och när det skulle bli och sen bjöd pappa Mats på whiskey. =) Det var så lyckat!

2003-08-16 V 6+1
Nu så är vi äntligen inne i vecka sju. Jag har mått illa lite varje dag, men inte kräkts på ett par dar.
Igår berättade vi för Mats föräldrar. Vi var ditbjudna på middag och Micke, Magnus och Ullis var där. Jürgen ville gå ut i köket och blanda välkomstdrinkar, men vi var tvungna att hejda honom. Vi propsade på att de skulle öppna paketen först. De öppnade och tittade på tröjorna. Undrade hur de skulle tolka dem. Jag frågade Yvonne hur hon ville tolka dem. Hon svarade: ”Att det är!” Å det var det ju! Det blev lika lyckat igen. Jag drack mineralvatten och de andra skålade för oss.
Imorse åt jag en skorpa innan jag gick upp. Frukosten bestod sedan av te, grönt äpple skuret i klyftor och skorpa. Gröna äpplen måste jag alltid ha hemma, det är nästan det enda jag kan äta ibland. Jag har lärt mig att äta något innan jag går upp, då klarar jag illamåendet mycket bättre.
Ikväll ska vi på kräftskiva. Det är Ullis och hennes kompis som ordnar. Vi var där förra året och det är ett jättefint ställe. Hoppas att jag mår bra och att vi kan stanna ett tag. Jag har ju benägenhet att bli så trött på kvällarna. Jag ska nog ta en tupplur nu innan vi åker!
Idag tog vi första fotografiet på magen!

2003-08-19 V 6+4
Idag var vi hos Björn Carlsson på Kvinnoläkarna. Jag har varit så orolig och ville få veta att allt såg bra ut. Han gjorde VUL och såg hinnsäcken som fostret ligger i. Man såg ingen bebis och inget hjärta som slog, så lite besviken blev jag allt. Men han berättade att det såg ut som en helt normal graviditet och att det var vanligt att man inte kunde se mer än så här vid den här tiden. Det går så fort inne i magen och fostret växer så fort, så han menade att det kunde vara jättestor skillnad om två dagar. Jag fick en ny tid till nästa vecka, då vi ska kolla igen om det vuxit till sig. Då borde man väl se fostret i alla fall??

2003-08-28 V 7+6
Oj, har inte skrivit på mer än en vecka… Idag var jag hos Björn igen. Det var helt underbart. Jag fick se bebisen och hjärtat slog som bara den!! Det var en så häftig upplevelse att se sitt barn. Den var 14 mm lång från huvudet till stjärten och allt såg så bra ut.
Det känns fantastiskt. Nu är hela graviditeten ännu mer verklig. Jag fick med mig två bilder så jag kunde visa Mats! Å alla andra också förstås… Imorgon har det gått åtta hela veckor. Det går fortare än man tror. Nu när jag har börjat skolan igen så går tiden ännu fortare.
Jag ringde till MVC på Läkargruppen för ett par dagar sen för att byta inskrivningstid. Den tiden som vi hade passar inte så bra, för då är jag i skolan. Vår nya tid blev åtta (!) dagar senare… Nu ska vi dit den 23 september, kl 8.00 på morgonen. Den tiden passar Mats bättre också. Det blir lättare för honom att följa med då.
Den här veckan har jag mått lite bättre. Jag har bara kräkts tre gånger. Igår och idag har jag mått väldigt bra, jämfört med det tidigare illamåendet. Men det värsta nu är att jag är så trött. Idag höll jag på att somna på en parkbänk inne på Sigma! =)
Nu ska jag väcka Mats som ligger i soffan och sover. Vi ska åka till Rönnby för att visa bilderna på Pyret för mamma och pappa.

2003-08-30 V 8+1
Idag har jag och Mats gjort en hemsida åt Pyret. Det var jättekul. Jag stod för designen och Mats för tekniken och den värsta kodningen. Jag är jättenöjd! Vi har till och med en räknare som räknar ner tiden tills Pyret kommer.
Det verkar som om bebisen får heta Pyret nu. Det blir arbetsnamnet tror vi… =)
Vill ni veta en hemlis? Kicki är också gravid! Hon ringde igår och berättade det. Det är så roligt. Hon har bf 28/4. Vi kommer alltså bli mammor båda två i april nästa år! Micke blev också jätteglad (förstås!) när hon berättade. Det känns så kul. Nu har Mats någon att prata med om allt. Å jag och Kicki kan byta erfarenheter och känslor. Det är nästan för bra för att vara sant!

Tillbaka upp

September 2003
2003-09-10 V 9+5
Oj, nu går veckorna lite fortare… Jag har kommit in i en ny fas, kräkfasen. Jag äter frukost, sen går det 20-30 minuter innan jag kräks upp alltihop. Nu har det varit så flera dagar i rad. Jag mår inte illa, men kräks ändå. Det var jättepinsamt idag när jag var på väg till skolan. Då fick jag kräkas i en buske! Om någon såg mig hoppas jag att de förstår att jag är gravid.

2003-09-12 V 10+0
Idag har det gått en fjärdedel av graviditeten!! *häftigt* 25 % alltså… =) Men det är fortfarande lång bit kvar. En glädjande nyhet är att jag inte har kräkts idag på morgonen, utan all frukost fick stanna nere i magen.
Igår köpte jag mina första mammakläder. Inte för att jag behöver dem riktigt än, men jag börjar känna mig svullen om magen och tycker inte om att ha byxor som sitter åt. Det var ett par snygga, svarta byxor och en svart tunika på P.O.P. Tunikan var på rea, men byxorna var dyra… *oops*

2003-09-22 V 11+3
Oj, vad tiden går fort nu! Vi är redan i v 12! Det känns skönt att vi snart är förbi den här värsta tiden.
Jag har börjat känna mig svullen över magen. Det syns inget än, men det är obehagligt att ha på sig trånga byxor. Jag har faktiskt använt mina mammabyxor två gånger redan! Hemma går jag bara i mysbyxor.
I lördags skulle jag gå på yoga, men när vi kom ut till bilen kände jag hur illa jag mådde och att jag inte orkade. Då åkte vi till Rönnby istället, för Mats skulle hjälpa pappa att bära en tvättmaskin. Jag åt frukost och sen kräktes jag upp alltihopa! Vad tacksam man känner sig. =) Jag som trodde att kräkningarna var över nu, men inte…
Vid lunch åkte vi till Stockholm och träffade Mats föräldrar på Outleten i Barkarby. Vi hade missat att de firade 5-årsjubilemum där, så det kändes som om halva Sverige var där samtidigt. Vi kollade på lite kläder, men hittade inget. Sen gick vi till Babyland som ligger där också. Vi kollade lite på barnvagnar och lite annat. Brio verkar bäst tycker både jag och Mats. Emmaljungas vagnar har så dålig fjädring. Men vi får väl se vad det blir. Det är ju ett tag kvar innan vi måste beställa.

2003-09-23 V 11+4
Idag var det dags för inskrivningen. Vår BM Ulrika verkade trevlig. Hon berättade om hur man kan må under graviditeten och vad som händer med kroppen. Hon frågade om vi hade några sjukdomar och tog prover på mig. Alla värden var bra! Jag hade trott att jag skulle ha lågt blodtryck för jag har varit så yr, men det var bra det med. Nästa besök hos BM blir inte förrän i november. Men däremellan ska vi på Ultraljud om några veckor! Det ska bli spännande.
Det är skönt att inskrivningen är över. Nu kan vi slappna av lite och nu känns det som om det är lite mer på riktigt. Snart ska vi berätta för alla våra kompisar också!

Tillbaka upp

Oktober 2003
2003-10-01 V 12+5
Nu har vi flyttat! Inatt ska vi sova i nya lägenheten. Å sen ska vi berätta för alla våra vänner varför vi flyttat och varför vi har skaffat större bil! Vi är ju först i vår kompiskrets med att få barn, så det ska bli skojigt att höra vad alla säger.
Numera mår jag mycket bättre. *peppar, peppar, ta i trä* Jag mår inte illa och jag kan till och med äta Mitt Val Kvinna utan att må illa! Det enda som är jobbigt nu är att jag jämt är så trött. Fast det går kanske över snart det också.

2003-10-05 V 13+2
Nu har vi kopplat in datorn igen! Så nu kan jag börja uppdatera Pyrets hemsida! Jag har längtat. Men vi har självklart inte hunnit scanna in första UL-bilden ändå. =) Men till nästa uppdatering så…
Nu har vi bott tre nätter i nya lägenheten och vi börjat så smått komma i ordning. Det gick så bra med Sofi den här gången. När vi flyttade förra gången så var hon arg i ett dygn. Den här gången smög hon runt och luktade på allt, sen var det bra. Hon har redan hittat sina favoritställen, högst uppe på bokhyllan eller bakom datorn.
Igår var Emma och Magnus här på middag. Vi berättade förstås om Pyret och de blev jätteglada. De hade Fia med sig och det gick jättebra när hon och Sofi träffades. Sofi har ju aldrig träffat någon hund förut så hon undrade nog vad det var för något.
Det är redan v 14! Senaste veckan har gått fort känns det som. Men vi har ju haft så mycket att göra i och med flytten och allt. Sen tänker man inte lika mycket på bebisen längre. Eller jo, fast på ett annat sätt. Nu har jag liksom smält att vi ska bli föräldrar så nu hänger bebisen bara med. Nu har vi ju dessutom passerat den mest kritiska perioden så nu kan vi slappna av lite mer och njuta av graviditeten. Vi kan våga se framåt och längta!!! Sen tror jag att det känns lite lättare nu, när jag mår bättre igen.

2003-10-08 V 13+5
Imorse åkte Mats med jobbet till Malaga! Jag är inte alls avis… *not* Varför får inte jag åka till solen och värmen? =(
Kort rapport om läget… Jag mår bra, men börjar bli lite trött på att knäppa upp knappen i byxorna så fort jag sätter mig ner! Jag har ju ingen riktig mage att fylla mammabyxorna med heller, så jag får väl stå ut några veckor till med detta knäppande!
Datorn verkar vara knäpp idag, den har lagt av fyra gånger medan jag skrivit den här korta texten, så jag ger upp nu och slänger mig i soffan och nostalgi-glor lite på Beverly Hills istället.

2003-10-11 V 14+1
Idag har jag varit med mamma i Strängnäs på marknad. Vi hann dessutom med att träffa farmor och mormor och en massa mer släkt. De fick självklart veta den roliga nyheten om Pyret. Alla blev glada och det var som vanligt kul, men nervöst, att berätta. Mamma köpte två stuvbitar på marknaden åt mig. En var i blå fleece och en i nått jättemjukt, vitt tyg. Båda med Nalle Puh på! Så nu ska vi sy lite bebisfiltar eller nåt.

2003-10-13 V 14+3
Idag kom Mats hem igen. Vi hade en jättemysig dag tillsammans. Vi åkte och köpte den andra vitrindörren till vår nya bokhylla, för de hade bara en på lager förra gången vi var där. Sen åkte vi till Barnens Hus och tittade på bebissaker! Vi klämde och kände på några vagnar och blev nog övertygade om vilken sort vi ska ha, en Brio duo. Nu ska vi bara välja färg och det är inte det lättaste. När vi frågade om leveranstiden sa tjejen i butiken att det var minst 15 veckor!!! När vi kom hem bestämde vi oss för att om allt ser bra ut på ultraljudet den 7 november så beställer vi vagn efter det!

2003-10-19 V 15+2
Igår var det fest med Mats klubb Roedeers. Det var avslutningsfest för säsongen och då delades en del priser ut till de spelare som utmärkt sig på något sätt. Mats fick ett pris som var ett vandringspris från en spelare till en annan. Själva priset var en sköld med två rådjursben (!) på… Så nu ska vi ha det hemma på väggen i ett år… *haha* Festen var trevlig och det var god mat, men jag blev så trött.
Idag har vi startat ”Projekt Måla köket”. Vi har insett att det blir mer jobb än vi trodde från början. De som bodde här innan var inga mästare på renovering om jag säger så… Golvlisterna som de hade satt som dörrfoder var knappt målade och vi har hittat ett skumt hål i väggen. Vi är nöjda om vi hinner måla taket idag.
Jag har haft ont i ryggen några dagar, men igår smörjde Mats med en antiinflammatorisk salva och idag har det varit bättre. Det känns skönt att jag kan vara med och hjälpa till vid renoveringen. I alla fall lite.
Idag ska jag även uppdatera Pyrets hemsida.

2003-10-22 V 15+5
Jag känner mig lite sjuk. Jag är snuvig och har huvudvärk hela dagarna. Det är typiskt nu när jag måste plugga till tentorna nästa vecka. Pappa har varit här och målat i köket idag. Och ikväll kommer Mats hem. Det är jättejobbigt att vara utan honom. Innan jag blev gravid tyckte jag inte det, men nu vill jag ha honom här hela tiden. Jag känner ett otroligt stort mysbehov och det är så trist att vara ensam. Pyret märks ju knappt nu, så det känns väldigt ensamt när Mats inte är hemma. Fast jag är ju glad att jag mår bättre.
Om drygt två veckor ska vi ju på ultraljud och då får vi veta hur det ligger till där inne. Just nu känns det bara konstigt. Jag känner mig inte särskilt gravid. Lite svullen om magen bara. Inatt behövde jag bara gå upp en gång och kissa! Det var ju skönt, men samtidigt behöver man lite bevis för att det verkligen finns någon där inne.

2003-10-26 V 16+2
Oj, oj, oj, vad tiden går fort nu… Redan vecka 17!! Magen har börjat puta lite nu. Jag är jätteförkyld och hostar och snorar. Dessutom har jag kräkts lite nästan varje dag den senaste veckan. Det är så drygt. Det är som att kräkrefexerna vaknar när jag hostar mycket…
Igår var vi på min morbror Bengts 60-årsfest. Det var mycket folk och ganska kallt för festen var i deras nybyggda garage. Men det var en söt, liten bebis där som vi kunde spana på!
Mats och jag ska åka på SPA om tre veckor! Det ska bli så härligt. Mats jobbar i Östersund den veckan och jag ska flyga upp dit på fredag förmiddag och sen ska vi vara i Åre hela helgen och bara ha det bra!

2003-10-30 Vecka 16+6
Den här veckan har varit riktigt jobbig. Mats har varit i Malmö och jag har varit halvdöd… Den började med att jag fick magsjuka i måndags. Jag skulle skriva tenta på måndagsmorgonen och åkte dit i alla fall. Tänkte att jag kanske var lite gravidsjuk… Men efter två timmar i Kopparlunden (inklusive två kräkpauser till) så lämnade jag in tentan och ringde pappa. Han hade lovat att hämta mig om jag mådde dåligt. Sen låg jag hemma hos mamma resten av dagen och eftersom hon är sjukskriven så hade hon lite koll på mig. Hon försökte mata mig med vatten men jag var otacksam nog att kräkas upp det med. På kvällen kom pappa hem med vätskeersättning och under natten lugnade det sig.
Hela tisdagen sov jag bara. Var uppe ur sängen två gånger och orkade ingenting. Men på kvällen åt jag faktiskt lite! Min bror Magnus och Birk var där och hälsade på och Birk kunde inte förstå varför han inte fick komma in till faster… Han stod utanför min dörr och ropade: ”Där, Älin!” (troligtvis pekade han på dörren också, för han verkade vilja tala om för de andra att de hade missat att jag fanns där!) Då log jag lite i min ensamhet.
Igår var det dags för tenta nr 2! Jag orkade knappt stå på benen, men jag åkte dit och skrev ändå. Sen hem igen och för första gången var jag sugen på mat! Ett sundhetstecken, antar jag. Sofi var helt galen igår när jag kom hem. Hon hade ju varit ensam i tre dagar, förutom stunderna när pappa kom hit och matade henne. Så när jag satte mig i soffan med en filt över mig, kröp hon in under den och la sig mot mig och spann!!
Idag har jag varit hemma och bara haft det lugnt och skönt. Sitter å pillar med Pyrets hemmis nu, men jag får inte riktigt till det som jag vill… Men jag är ju ingen programmerare heller.
Jag hoppas att Pyret klarade sig bra under magsjukan och att jag snart får känna av den lilla där inne! Jag längtar så efter att få känna lite liv inne i magen. Nu putar den lite mer och det känns ju skönt. Jag har fortfarande inte gått upp något i vikt och det oroar mig ju lite. Har inte Pyret vuxit som h*n ska?? Om en vecka ska vi på UL och då får vi veta hur det står till. Längtar!

Tillbaka upp

November 2003
2003-11-01 V 17+1
Idag är det första november och jag är i vecka 18!!!! Jag mår jättebra just nu och hoppas verkligen att det kan fortsätta så här ända till april! Vi har lagt in några bilder på vår Halloweenpumpa på Pyrets hemsida nu!

2003-11-02 V 17+2
Nu är jag säker på att jag känner Pyret inne i magen! Det känns som ett jättestort hjärta som pumpar nere i magen. Eller som när man är nervös, fast mycket starkare pirr. Det är helt underbart och det absolut bästa som hänt sen jag blev gravid! På fredag är det ju dags för UL också och det ska bli så spännande att se bebisen.

2003-11-06 V17+6
Idag har jag varit i skolan hela dagen. Satt å labbade mellan 8.15 – 14 utan någon rast eller lunch. Så jag var lite svimfärdig när jag äntligen gav upp för idag. Men det har varit en kul dag också. Jag har känt Pyret lite starkare idag! Det är fortfarande bara som pirr, men idag var det som om grumlade i magen. Som om Pyret slog volter eller nåt. Väntar med spänning på första riktiga sparken!
Imorn är det UL!!!!! Längtar så!

2003-11-07 V 18+0
Idag var vi på UL och det var nog det mest fantastiska jag har varit med om. Vi fick se Pyret som drack fostervatten, pillade på navelsträngen och låg med benen i kors!! Det var så underbart. Allt såg så bra ut och Pyret var lagom stor. Jag är så kär! Å Pyret var så söt. Två fina bilder fick vi med oss därifrån. Vårt bf blev flyttat till 14/4, men det tar jag lite med en nypa salt. Därför kommer jag att fortsätta räkna med 9/4 i alla fall (å så slipper jag ändra alla datum i dagboken…).

2003-11-09 V 18+2
Igår bowlade vi med Christin och Micke. Det var jättekul fast de vann… Sen gick vi på Tabazco och åt en supergod middag. Vi avslutade kvällen med varsin kopp te hemma hos oss.
Idag har vi bokat barnvagnen! Det blev en Brio duo, svart och beige. Vi valde Off Road-däck till och en duo-åkpåse. Den kan vi även använda som sittvagnsdyna sen när vi byter till sittvagn. Det verkade mest praktiskt. Skötväska, regnskydd och nätkasse fick vi med på köpet! =) Vagnen kommer att finnas i butiken nån gång i mars eller så nästa år. Det är så lång leveranstid på barnvagnar så vi tyckte att vi kunde beställa redan nu. Det kändes väldigt avgörande att beställa vagn, men samtidigt jättekul. Vi hade ju sagt att vi skulle göra det efter UL-et så nu gjorde vi det! =)

2003-11-17 V 19+3
Hej vad det går… Har mycket att göra i skolan nu, så jag hinner inte skriva så ofta. Men jag har lovat mig själv att skriva varje vecka och det tänker jag göra också! Det är redan vecka 20 och magen har ploppat ut!! *haha* Det börjar se skoj ut och jag känner mig riktigt gravid! Det är sååå mysigt!!
I helgen var vi i Åre på SPA. Det var jättehärligt att bara skämma bort sig lite. Jag fick en skrubbehandling och badade kurbad, det var underbart. Pyret var väldigt lugn i helgen och gjorde inget större väsen av sig… Men förhoppningsvis kände Pyret att jag hade det bra och mådde bra h*n me. Jag hade beställt en PAPPA-tröja och en BEBIS-tröja som jag fick i torsdags och jag hade på mig bebiströjan i Åre en gång. Det var kul med all uppmärksamhet.
Idag har Pyret ränt runt i magen och det känns väldigt betryggande. Längtar tills de hårdare sparkarna kommer bara. Fick även veta att jag klarade den andra tentan som jag skrev under magsjuka veckan, så jag har varit på topphumör även om skolarbetet inte är så lätt just nu…

2003-11-18 V 19+4
Idag har Pyret varit livlig! H*n gör nog gympa och slår volter där inne! =) Igår kväll när jag hade gått å lagt mig kände jag såna tydliga buffar att jag testade att trycka lite med handen på magen. Jag fick ha tålamod, men efter en stund kändes en liten buff mot handen! Jag bad Mats känna och samtidigt som jag kände en buff inifrån kände han en på utsidan! Det var så häftigt. Det kändes så kul att Mats äntligen kunde känna buffarna också. Då blir det ju mer verkligt för honom att Pyret roar sig där inne.

2003-11-21 V 20+0
Idag är det halvtid! Jag kan inte fatta att halva graviditeten har gått nu. Det har ju gått så fort. När allt började trodde jag aldrig att det skulle bli april. Men nu… Nu börjar ju nedräkningen! Snart är det jul och då är det ju bara slutspurten kvar innan vi har vår bebis här! Jag älskar att vara gravid just nu. Om det inte vore för de här kräkkavalkaderna som fortfarande smyger sig på ibland. Fast nu var det ju fler veckor sen. Tills imorse. Men förhoppningsvis var det sista gången. Fast det gör inget. Jag kan stå ut med det, det är så härligt att vänta barn!!!!

2003-11-23 V 20+2
Söndag och vilodag kunde man tro… Men idag har vi fixat i lägenheten. Äntligen tvättade jag ur ”bebisbyrån” och la ner de bebisgrejer som vi har. Det är lite kläder, lakan som mamma har sytt och en bärsele. Det är så kul att ha ett ställe att lägga Pyrets grejer på vart efter vi skaffar något! Nu börjar det bli allvar! =)

2003-11-24 V 20+3
Idag var det nytt besök hos barnmorskan. Hon är lite tråkig men trevlig och kan ju sånt där. Hon pratade om hur jag mådde och gav oss en bok om amning. (Redan?) Hon tyckte att vi kunde läsa den nu, för senare i graviditeten kommer nästan allt fokuseras på förlossningen och hon menade att det kunde vara bra att var lite förberedd på vad som kommer sen. Hon har säkert rätt.
Hon kollade blodtrycket och kände på magen. Mats fick också känna! Pyret var precis lagom stor! Sen lyssnade vi på hjärtljuden med en UL-doppler. Det var coolt! 144 slag i minuten och ”swosch, swosch, swosch” lät det! Nästa besök är den 29 december.

2003-11-26 V 20+4
Idag hade vi en lab på Fysiologkliniken som handlade om UL. Vi var fyra stycken i vår grupp som fick turas om att titta på aortan, lever, njure och hjärtat i våra kroppar. Det sista vi tittade på var hjärtat och det var mitt som undersöktes. Efter det skulle vi gå och fika och då frågade jag handledaren och vi kunde titta på bebisen med samma givare. ”Ja” sa hon och så tittade vi efter…
Å där låg lilla Pyret och hade det så bra. H*n vinkade lite med handen åt oss först. Sen drog h*n ner handen till benet för att sen dra upp armen igen och klia sig lite på halsen! *sötis* =) Det var underbart att få se Pyret igen! Vi tittade mest på Pyret lite bakifrån så man såg ryggen och lite från vänster sida. H*n var större den här gången och jag tror att Lena (hon som hjälpte oss med laben och dessutom skötte givaren) inte ville att vi skulle kunna se könet på Pyret. Det var bra, för jag vill verkligen inte veta.
Åh, nu är jag så där sprudlande lycklig igen. Det är underbart att vara gravid! Pyret låg i fosterställning med knäna lite isär, som en groda ungefär. H*n sparkade till två gånger rejält och då buffade det nere i magen. Det var sååå härligt! Mamma = lycklig!

Tillbaka upp

December 2003
2003-12-01 V 21+3
Idag är det första december!!! Vi hittade aldrig vår adventsljusstake i helgen så vi tände inget ljus igår på första advent. Men idag hittade jag den i en annan låda och som tur var hade vi precis fyra ljus till den. Måste snart fixa lite julstämning på hemsidan. Julen känns så speciell i år. Kanske för att det är den sista utan barn? Kanske för att jag ska börja förbereda mig inför mitt uppdrag som mamma? Jag vill ha det så mysigt och ombonat och pyssel och hembakt bröd…

2003-12-03 V 21+5
Oj, idag är Pyret helvild. Jag tror h*n möblerar om där inne för det har buffat och grumlat och levt om där inne hela förmiddagen. Men det är så mysigt. Mats är i Göteborg den här veckan och då är det extra skönt att bli påmind av Pyret att jag inte är ensam!
Idag ska jag baka saffransbullar och åka till IKEA och köpa en badrumshylla. Vi har bestämt oss för att renovera badrummet efter jul och då behöver vi en hylla att ställa våra grejer i så länge. Vi hade ändå tänkt köpa en sån efter renoveringen. Nu ska vi istället riva panel och måla i hallen!

2003-12-07 V 22+2
Idag har vi ätit julbord med Christin och Micke. Vi fortsatte vår tradition från förra året, att tjuvstarta lite! Men förra året hade vi det redan i mitten av november, så i år var vi riktigt normala. *haha* Det är tur man har mammabyxor att svälla lite i!
Nu är hallprojektet igång. Väggarna är slipade, spacklade och grundmålade. Nu är de spacklade en gång till och jag tror att Mats skulle slipa lite ikväll. Sen i veckan kanske pappa kommer hit och hjälper till att måla! Åh, det ska blir så skönt att få färdigt innan jul!
Igår hade kören adventskonsert och Pyret hoppade omkring i magen. Vet inte om h*n gillade sångerna eller inte… Efteråt var vi på Bill och Bobs och åt god mat och det blev mycket sjungande till och efter maten! *skoj*
Idag stod vågen äntligen på +2 kg! Fast det var MED kläder och inte på morgonen. Men vi var så glada så. Enligt gravidböckerna ska man ha ökat med 5-7 kg eller mer i vecka 23… *suck* Men jag bryr mig inte så mycket. Jag slipper ju ha dåligt samvete på julborden sen i alla fall… =) Idag kräktes jag igen. Det verkar aldrig ta slut. Ibland känns det riktigt jobbigt. Varför ska man ha det så här? Fast jag klagar inte. Jag är så lycklig över att jag ens kunde bli gravid, så det finns inget som kan ta bort min lycka. Under den jobbiga tiden då vi svävade mellan hopp och förtvivlan innan vi lyckades tänkte jag ofta att ”jag kan stå ut med alla krämpor som finns, bara vi får bli gravida”. Så det får jag väl äta upp nu.
Nu sparkar Pyret och det är det bästa som finns!! Imorse sparkade h*n vid sjutiden. Hoppas det blir en bebis som vill sova till sju. Hellre det än fem… Om man nu kunde välja! =)

2003-12-09 V 22+4
Idag har det varit lite jobbigt. Vi var på studiebesök på sjukhuset med min kurs i Biofysik. Först var vi på dialysen och där fick vi inte ens hänga av oss våra jackor. Så jag stod där med jacka och ryggsäck och blev mer och mer dåsig. Till slut ställde jag ner väskan på golvet, la jackan uppepå och gick ut. Satt en stund och tog igen mig i korridoren. Pyret har sparkat som vanligt i alla fall, så det är ingen fara med bebisen! *nu sparkar h*n*
Mats har åkt till Göteborg igen. Så det är jag och Sofi hemma den här veckan. Det är ju tur jag har henne att gosa med! Hon stod innanför dörren när jag kom hem idag och pep som vanligt. Hällde upp torrfoder och sen satt jag å klappade min söta, lilla, nöjda kisse!

2003-12-12 V 23+0
Äntligen fredag!! Idag har jag styrt en robot i skolan och det gick så bra att vi slapp sitta i skolan hela helgen. Skönt. För vi har annat att göra… =)
Ikväll har vi ätit mysmiddag. Mats ville fixa middag åt oss. Det blev trerätters och jag tror Pyret blev mätt för det har varit lugnt i magen sen middagen! Tidigare har det sparkat som bara den, mest när vi satt i biltvätten! Kanske gillade Pyret att tvätta bilen?
Imorgon ska jag nog gå på Yoga för gravida. Om jag orkar. Sen ska vi shoppa lite julklappar och på kvällen ska vi äta middag med Emma och Magnus. Mats tyckte att vi skulle åka till Barnens Hus och kolla in bilstolar också. Så det blir nog en sväng dit. Här i stan har de slutat att hyra ut babyskydd och därför måste vi köpa ett. NTF varnar för att använda gamla eller begagnade babyskydd eller bilstolar, för plasten åldras fort och dessutom vet man kanske inte om stolen varit med om någon krock. Mats ville så gärna prova ett i bilen… *sötis*
Nä, nu ska vi ta och fota lite här hemma. Så vi kan lägga ut bilder på hemsidan. Det är dags för en magbild snart också. Nu har den ju faktiskt börjat växa lite!

2003-12-13 V 23+1
Tiden bara rinner iväg. Snart har vi ett barn!!!! Idag blev hallen färdigmålad och imorgon ska Mats sätta upp listerna. Så nu känns det som om vi snart kan få riktig julstämning här hemma.
Vi var på stan och köpte lite julklappar och på Barnens Hus och tittade på bebissaker. Jag köpte ett underbart Baby belt, ett bälte som sitter under magen och hjälper till att stötta upp den. Trots att min mage inte är särskilt stor än så börjar det bli jobbigt att resa sig eller gå i trappor. Jag provade bältet på eftermiddagen när jag gick ner till mina föräldrar och det var så skönt!
En kul grej idag var när jag provade ett par vanliga byxor. De gick inte att knäppa och det var nästan en decimeter som saknades! Jag som inte trodde att magen hade växt, tji fick jag! =)

2003-12-18 V 23+6
Ja, tiden rinner iväg… Idag har vi handlat lite mer julklappar. Jag tycker att det är jobbigt att vara på stan när det är så mycket folk, men vi har verkligen inte hunnit med det tidigare. Den här veckan har gått fort, redan torsdag. Det ska bli skönt med lite vila från pluggandet ett tag nu.
Nu börjar magen bli riktigt stor! Den putar mest framåt och är inte så bred. Är det ett tecken på en pojke kanske?? =) *nyfiken* Imorse fick jag veta att min kusin Tove fått två små pojkar! Grattis Tove!

2003-12-21 V 24+2
Åsså låg man där… Idag är vi insnöade. Vintern har kommit till stan. Vi åkte till kyrkogården i eftermiddags med mina föräldrar. Där finns en lång backe ner till parkeringen vi brukar stå vid. En bit ner såg vi en annan bil som hade kört fast på väg upp. Vi stannade och började backa. Det gick inte. Till sist fick vi hjälp att putta upp bilen en bit, svänga in på en gångväg och köra runt kapellet för att komma upp igen! Vi åkte tillbaka till backen och Mats och pappa hjälpte den andra bilen att komma loss. Medan de höll på där så åkte mamma och jag och handlade på Konsum. När vi kom ut på parkeringen slog jag en dubbel mollbergare med trippel skruv… åsså låg jag där… Fick hjälp upp, hade ont i magen eftersom knät slog i den på väg i backen. När vi kom hem låg jag en stund på sängen. Jag är öm i magen där jag slog mig, men nu har i alla fall Pyret sparkat! Det var en lång väntan, men det känns bra att livet rör sig där inne!!
Nästa gång vi kommer till bm ska jag be att få komma till en sjukgymnast. Jag har ju haft så ont i ryggen, skulle ha jobbat idag men det klarar jag inte. Annars är det mesta bra med oss. Vi skulle ha bakat pepparkakor och gjort knäck idag, men det får bli imorgon. Jag har tagit en bild på vårt köksfönster, där ser man inte ut längre. Det är snö överallt!

2003-12-29 V 25+3
Idag var det besök hos bm igen. Hon var som vanligt, lite bättre den här gången kanske. Hon mätte magen och den var 24 cm och hjärtat slog på med 148 slag/min! Alla andra värden var också bra. Hon hade tappat bort mig, så jag fanns inte anmäld till föräldrakurs. Men vi fick en kallelse ändå. Så den 11 februari ska vi dit på första träffen.
Jag mår himla bra nu. Jag tycker att allt är toppen, så länge inte ryggen spökar. Men det är ju så sällan, så det står jag väl ut med. Förhoppningsvis blir det bättre sen när jag kommer igång med yogan och vattengympan. Måste komma ihåg att anmäla mig till det!
Det känns skönt att julen är över. Det blev hektiska dagar även om vi mest var hemma. Först fira jul med alla, sen fyllde Mats år och i lördags var vi hos min moster och hälsade på. Den här veckan ska jag försöka ladda lite inför tentapluggandet!!

2003-12-31 V 25+5
Sista dagen på det här året… Ja, året kunde ju ha slutat bättre för vår del. Igår kväll när vi skulle gå å lägga oss hörde vi att det knäppte någonstans i lägenheten. För säkerhets skull kollade Mats in i badrummet, eftersom vi börjat med renoveringen. Då såg han att det rann lite vatten vid skarven på ett rör. Han hämtade en liten burk och bad mig hämta en handduk. När han skulle dra åt ballofixen med skiftnyckel så brast hela ballofixen. Det sprutade vatten i hela badrummet och vi blev nog rätt panikslagna. Medan jag ringde pappa och hämtade handdukar så tejpade Mats röret med silvertejp. Det hjälpte lite, vi slapp få vatten överallt. Nu rann det bara på golvet i alla fall.
Värst var att vi fick ringa Securitas två gånger och hann väcka hela styrelsen i brf-föreningen innan någon kunde komma å hjälpa oss. I ca 40 minuter stod vi i kallvatten och kämpade för att hålla ihop rören och styra vattnet ner i brunnen. Till sist kom en kille och klämde ihop röret med en tång, sågade av den trasiga biten och satte på en stopp. Så nu är vattnet stoppat i alla fall. Men det går inte att bo här eftersom vi inte ens kan gå på toaletten… Skojigt värre! *not*
Mats och pappa hade målat ett lager med primer på väggarna så förhoppningsvis har de klarat vattnet som sprutade. Nu står två kupévärmare och en avfuktare i badrummet och sen ska vi ringa försäkringsbolaget så får väl de komma och titta hur det ser ut. Vi tänker i alla fall inte betala något för att bostadsrättsföreningen inte har bra ballofixer. Fastighetsskötaren som kom å hjälpte oss sa att de var tvungna att byta dem, för det var en dålig sort! Jippi!
Jaja, Gott nytt År då!! Nästa år ska vi i alla fall bli föräldrar!!!

Tillbaka upp

Januari 2004
2004-01-05 V 26+3
Nu är vi inne på Bebisåret 2004! Om tre månader så kanske Pyret kommer eller har kommit redan, vem vet?
Badrummet klarade sig bra, inget blev förstört. Så nu är renoveringen igång igen, några dagar försenad bara. Det jobbigaste är att vi inte har något vatten till toaletten… Men det går med hinkar om man måste. Jag tycker att det börjar bli riktigt frustrerande att bo hos mina föräldrar nu. Längtar hem!
Nyår blev väl ok. Vi hade ju inte sovit så mycket natten innan pga av vattenolyckan, så vi sov ”middag” mellan 23- 23.45 så vi orkade vara vakna under tolvslaget. =)
Sitter hemma i vår lägenhet just nu och är lite social via bredbandet… Ska träffa Christin i eftermiddag på stan.

2004-01-09 V 27+0
Hoppsan vad fort tiden går. Nu är det bara 13 veckor kvar. 13 veckor, det är ju ingenting!!!
Jag är väldigt förkyld, snyter mig helt tom i skallen och sen är det fullt igen efter två minuter. Jag måste ha en effektiv snorfabrik där inne… Det blir ingen yoga imorn bara för det. Det känns trist, jag hade verkligen sett fram emot det. Men jag har i alla fall anmält mig till vattengympa för gravida som börjar nästa vecka. Då ska jag vara frisk! Jag längtar efter att få träna lite igen.
Badrummet börjar ta form. Kaklet sitter uppe och röret är lagat! Imorgon ska vi foga och sen sätter väl arbetet med golvet igång. Ja du, Pyret, lyxiga blöjbyten får du i alla fall!


2004-01-10 V 27+1
Vi har en mus i lägenheten!! När jag skulle rensa ut sopor till återvinningen imorse såg jag att ”någon” gnagt sönder en tom, gammal chokladask. Det låg smulor överallt. Nu har vi laddat med en musfälla med ost i under diskbänken!
Idag håller jag på med tvättning och så ska jag ta bort alla julsaker. Om jag hinner ska jag ta tag i det där lapptäckesprojektet också. Måste ha lite mer tyg bara. Det är skönt att ha en lugn dag när jag fortfarande är så förkyld.

2004-01-15 V 27+6
Förkylningen är nästan helt borta! Jippi. Men jag har tenta imorgon så man är väl inte jordens piggaste ändå…
Igår träffade vi Emma, Magnus och Fia. De flyttar ju på lördag och vi ville hinna träffa dem innan dess. Vi hade fixat ihop en korg med bra-att-ha-när-man-flyttar-grejer och vi hade trevligt.
Badrummet verkar bli klart i helgen!! Igår kväll la pappa golv för fulla muggar och idag ska det väl läggas golv inne i duschen.
Ikväll ska jag på första vattengympan! Det ska bli härligt att känna sig lite smidig igen! Hoppas att det är varmt i vattnet bara!

2004-01-18 V 28+2
Det är söndag och vi kanske kommer att kunna spola i toan ikväll… Varför ska allt alltid ta sån lång tid??
Idag halkade jag omkull ute igen. Fast det var ingen jättevurpa som förra gången, men jag blev rätt skraj och tappade luften.
Har bakat chokladbollar som vi ska äta när Mats kommer hem från träningen. Pyret har varit lugn idag, men hade ett rejält träningspass imorse! Skoj!

2004-01-23 V 29+0
Nu har Mats skrivit på faderskapsbekräftelsen och jag har lämnat in Moderskapsintyget på FK. Jaha, lite mer formalia avklarat då. För det är just vad det är. På Familjerätten, där vi intygade att Mats är Pyrets pappa, tog det tre minuter. Lite allmänt prat om att få barn, fyra namnunderskrifter och två kollegor till handläggaren som kom in och bevittnade. ”vi är rätt erfarna vittnen” sa de och skrev på för att sen springa vidare ut på lunch… *hehe*
Pyret har varit vild i ett par dagar nu. Det är skoj att känna av lillen där inne, men jobbigt när h*n tror att h*n kan leka juicepress med min urinblåsa.
Imorgon kommer våra föräldrar hit på middag och då ska vi fira att badrummet äntligen är färdigt!! Å det är såååå fint. Tack pappa för all hjälp! Nu ska det fotas så alla ska kunna se mästerverket på hemsidan senare!

2004-01-26 V 29+3
Idag var jag hos bm igen. Hon var lika trist som vanligt och allt var normalt. Men jag stod på mig och berättade om mina kramper långt nere i magen och då fick jag lämna ett urinprov. Det visade på en aning infektion, men inga bakterier och då biter ingen antibiotika sa hon. Så vi får avvakta och hoppas att det inte blir värre. Jag vill inte ha uvi, jag vill kunna bada och gå på vattengympan! Bebisen var lagom stor och hjärtat dundrade på i 146 slag/min. Pyret följer kurvan precis!
Det var lite trist att gå dit själv, Mats åkte till Orsa igår med min pappa för att träna skidor hela veckan. Usch, vad det inte är kul att vara ensam. Längtar redan ihjäl mig!

2004-01-30 V 30+0
Hej å hå vad tiden rinner iväg… Idag var Loa här med lilla Matteo som är fyra månader nu. Så jag har luktat och gosat med en bebis hela dan! Åh vad mysigt det var. Det var en helt sjuk känsla när jag satt med honom i knät och insåg att det faktiskt ligger en liten människa inne i min mage. Skynda bli april så att du får komma ut till oss, Pyret!! Jag längtar så efter dig.
Igår var det vattengympa igen. Efter träningen skulle vi ligga å flyta. Jag hade en frigolitkorv under knäna som höll upp benen och det var jättemysigt att ligga där och flyta runt. Då vaknade Pyret och buffade som bara den… *hihi*
Nu sparkar h*n! Åh vad mysigt det är med en bebis i magen! Toppenhumör idag, tror jag. =)

Tillbaka upp

Februari 2004
2004-02-01 V 30+2
Idag kom älsklingen äntligen hem! Vi har varit ute och promenerat men det var rätt kallt, för solen hade gått ner. Sen tog vi nya bilder på magen och jag passade på att prova några sommarklänningar och lite andra ”vanliga” kläder! Det såg väldigt kul ut! Några av bilderna lägger jag nog upp på hemsidan sen.
Just nu är Mats på träning. Men sen när han kommer hem och har duschat ska vi sticka iväg igen. Det är Superbowl ikväll och vi ska träffa några andra från Roedeers på O'Learys och se matchen. Ja, eller så länge vi orkar i alla fall.
Det är härligt att ha honom hemma igen. Vi har längtat, Pyret, Sofi och jag!

2004-02-02 V 30+3
Läste just på fN att Elsa (Jeanette) har fått sin bebis, en liten Hedvig! Grattis Elsa!

2004-02-08 V 31+2
Idag är det VM-final i bandy på Rocklunda och Sverige möter Finland. Vi har biljetter och ska dit tillsammans med Christin. Eftersom jag bakade bullar igår så tar vi med lite fika också! Det snöar och är rätt kallt så det blir att ta på sig ordentligt med kläder. Jag ska packa in boobsen ordentligt också, annars gör de ont! Så Pyret ska på VM-final… =)
Igår tvättade jag första omgången med bebiskläder och nu har vi en till maskin igång. Vi sorterade allt igår och insåg att vi har nog det mesta i klädväg nu. Saknar en kofta och nåt par sparkbyxor. Jag tycker att det känns skönt att vi börjar få klart med kläderna i alla fall, det är så mycket annat som ska hinnas med innan bebisen får komma!! Men igår satte vi upp hyllor i arbetsrummet och ställde upp nya datorn också, så nu börjar vi få det riktigt ordnat här hemma!

2004-02-12 V 31+6
Igår var vi på första föräldragruppen. Vår bm var ansvarig och lika trist som vanligt. Det var en tjej från min vattengympagrupp i samma föräldragrupp och det var kul! Varken jag eller Mats fick väl ut så mycket av det som bm sa, men däremot var det jättetrevligt att träffa de andra blivande föräldrarna! En tjej till var ungefär i min ålder och pluggade också till ingenjör! De andra var äldre allihop, typ 30 och hade gjort ”karriär”! =) Men det var en trevlig grupp. Kanske kan man lära känna några som man kan fortsätta umgås med sen när bebisarna har kommit??
Idag har jag ringt FK. Jag frågade om jag var berättigad föräldrapenning för den tid jag jobbade på Sydpoolen innan jag började plugga. Tanten trodde att jag kunde vara det och bad mig ringa dit och få uppgifter om hur stor min timlön var och hur mycket jag hade jobbat. Dessutom har jag rätt att följa med i löneutvecklingen så timlönen kanske skulle vara högre idag. *hoppas, hoppas, hoppas* Jag ringde till ekonomiavdelningen på Sydpoolen, men självklart var ingen där så jag lämnade ett meddelande. Undrar om det finns någon mail man kan nå dem på, det verkar enklast nuförtiden! Det handlar inte om några stora pengar, men varje krona som är högre än garantibeloppet är ju positivt!!
Inatt drömde jag mycket om stora magar, det gör jag ofta nuförtiden. Men jag hade en sjuk dröm också. Vi var och hälsade på Emma och Magnus i Nässjö och vi var ute å åkte allihopa på en snöig skogsväg. Emma och Magnus åkte på varsin MC och jag och Mats bil. Det var halt och vi skulle upp för en backe. Då satte jag mig på en av motorcyklarna och i backen ramlade jag av. Medan jag låg där kom en stor Coca Cola-lastbil körande upp för backen, jättefort. Precis innan den körde över mig svängde den in på en annan väg. Men då fick bakvagnen sladd och svängde mot mig. Men jag la mig på backen och hamnade under den när den gled över mig. Sen åkte den tillbaka över mig igen, men även då utan att träffa mig. Sen vaknade jag. Jag har haft många konstiga drömmar senaste veckorna. Om terrorister och sånt… =)

2004-02-14 V 32+1
Å så är det ännu en vecka räknad… Jag förstår inte hur det ska gå till? Hur ska vi hinna bli klara i tid? Å då tänker jag mest på den mentala biten. Hur ska det bli med allt? Hur kommer det att gå med Sofi? Ska vi bli föräldrar??? Nä, va? Ska vi? Äh, det löser sig väl.
Idag är det Alla hjärtans dag. Mats gav mig en MP3-spelare i present, att ha när jag pluggar och till förlossningen. Vi hade ju kommit överens om att inte ge varandra något idag så jag blev väldigt förvånad men jätteglad förstås!! Så nu måste jag nog pussa honom hela dan för att inte få dåligt samvete.
Foglossning är ett elände… Jag trodde jag skulle slippa det, efter att ha kräkts i 20 veckor. Men inte då… I torsdags började det värka, men jag tänkte inte så mycket på det. På kvällen var jag på vattengympan och då passade jag på att fråga barnmorskan som är ledare om min värk. Hon klämde och kände och förklarade att det var bäckenet som höll på att luckra upp sig inför förlossningen. Jag blev rätt paff, är ju inte direkt van att få några svar från min bm… Jag blev så glad för hennes bemötande så jag höll på att börja gråta! Varför kan inte vår bm vara så bra?? Sen blev jag ledsen för att jag fått foglossning, så då höll jag på att börja gråta för det istället. Nu sitter jag här och kan knappt röra mig. Jag kan inte belasta vänster ben och det gör ont att sitta, gå och vid minsta lilla rörelse. Jag kan inte ens vända mig i sängen utan att det gör ont. Mats läste om foglossning i sin Pappa-bok och han stöttar och peppar och tar hand om mig! *sötis* Just nu dammsuger han, för det får man inte göra om man har foglossning. Så jag är lyckligt lottad som har honom i alla fall!! Puss Älskling, på Alla hjärtans dag å allt!

2004-02-17 V 32+4
Bm-besök idag igen… Samma gamla visa… Hon sa: ”å du mår bra?!” ”Nää!” svarade jag då och berättade om hur ont jag har fått. Det fanns inget man kunde göra sa hon då. (nä, för det är ju såååå normalt och alla gravida SKA ha ont!!) Efter en halvtimme hade vi faktiskt övertygat henne om att jag har förbannat ont och helt plötsligt fanns det massor att göra mot foglossningen! Jävla cp-tant! (fjortis-uttryck, jag vet, men det skiter jag i) Blev så förbannad så jag nästan grät där inne! Hon tyckte att jag skulle boka en tid hos min familjeläkare och få en remiss till en sjukgymnast, helst en som kunde akupunktur. *läskigt* Usch, vad jag inte tycker om henne! (måste nog ta tag i det där och byta bm i alla fall!)
När vi gick därifrån tänkte jag passa på att boka en tid hos min läkare i receptionen. Men det gick minsann inte!! ”Nä, du får ringa det här numret och prata med en sköterska som bokar in dig” sa receptionisten och gav mig en lapp med ett telefonnummer! ”Jävla skitställe” mumlade jag och gick ut därifrån… Då var inte mitt humör på topp om jag säger så. Dessutom fick jag veta att min läkare är sjuk och inte anträffbar, så då skulle jag ändå få träffa en annan. Alltså spelar det ingen roll om jag byter läkare. Resten av dagen har jag suttit i skolan och varit jätteledsen. Jag är så less på det här nu. Kom ut, unge!! Fast det vill jag ju inte heller. Men däremot vill jag ha en läkarmottagning och en bm som jag har förtroende för. Det är ju nu som besöken kommer att tätna inför förlossningen.
Maja och jag skrev sammanfattningar till två artiklar, fick hjälp med vår förstärkare och när vi kopplade in den på Maja så funkade den! *jippi* Så för en gångs skull kunde jag åka hem utan dåligt samvete, kändes underbart.

2004-02-19 V 32+6
Idag har det varit en rätt bra dag. Det gick fort i skolan och fogarna har inte krånglat så mycket heller. När jag skulle åka hem missade jag bussen, men då klarade jag till och med att gå till nästa hållplats för att slå ihjäl lite tid… Det gick inte fort och jag fick stanna och vila på vägen, men det kändes bättre än att bara stå stilla.
Igår var vi på andra Föräldragruppen. Det var lite bättre än förra gången. Vi pratade om olika smärtlindringsmetoder, men inget kändes obekant. Men jag slukar iofs alla tidningar och böcker om graviditet och förlossning, så det känns som om jag redan kunde det där. Men det är alltid bra att höra många gånger. Man är ju rookie ändå, den dan det beger sig… Dessutom slukar ju inte Mats lika mycket böcker som jag, så det var nog väldigt bra att han fick höra om allt också. Jag ser fram emot studiebesöket på förlossningen om två veckor!
Jag ringde läkaren och bokade en tid, så på måndag ska jag dit. Sen ska jag hitta rätt på nån sjukgymnast som kan hjälpa mig med foglossningen.
Idag har jag suttit å pillat med hemsidan. Börjar bli less på att koda allt i html, så det lutar åt att skaffa ett bra program istället. Men det är lite kul också, speciellt när man får till det. Dags att lägga ut lite nya bilder på sidan snart tror jag!
Förresten har jag gjort en deal med Mats! Om han klarar att åka Öppet spår så ska jag klara av förlossningen… *haha* Så det är bäst att han åker ordentligt!! *S*

2004-02-21 V 33+1
Idag åkte vi till Babyland och skulle titta på lite grejer… Vi mötte Yvonne där och sen gick vi in å tittade på täcken och sängkläder. Vi tyckte att det var lite dyrt med påslakan och sånt så vi var på väg därifrån då Mats mamma erbjöd sig att köpa det åt oss! Så vi fick (eller Pyret egentligen) ett täcke, en kudde och ett gulligt påslakan set som var blått med ankor på. Jättesött!!! Sen fikade vi på Wayne's och sen åkte vi hem till Mats föräldrar och åt lunch.
Nu har vi sett första delen av Melodifestivalen och tänk vad kul man har varje år när man sitter å sågar alla bidragen. Vi blev iofs lite besvikna att inte La Gaylia Fraser inte gick vidare för hon var ju bäst.
Vecka 34 är vi i… det innebär att det inte är så lång tid kvar till bf och bebis!! Vi gjorde en lista idag på en del grejer som vi vill hinna med innan bebisen kommer. Hur ska vi hinna allt det?? Vi behöver femton helger på raken för att hinna det… =)

2004-02-22 V 33+2
Söndag och fixardag… Vi har hunnit beta av en massa saker på Att-göra-innan-bebisen-kommer-listan! Städat i källarförrådet och sytt påslakan till spjälisen bla.
Vi tog nya bilder på magen också, ska slänga upp dem på hemsidan så fort jag hittar usb-kabeln… =)

2004-02-25 V 33+5
Idag var det föräldragrupp igen. En kille från Försäkringskassan kom och berättade om alla regler. Han översatte informationshäftet vi hade fått från FK-språk till svenska. Det var bra och alla pappor fick varsin tröja som det stod PAPPALEDIG på. Jag tog en åt Mats, för han var ju inte med. Han är ju i Jönköping och jobbar den här veckan.

2004-02-27 V 34+0
Bebisen har börjat hicka inne i magen! Eller det kanske den har hållit på med ett tag, men jag har inte känt det förrän den här veckan. Det är så sött!! Det är jätteroligt att titta på magen nu när den rör sig. Den ser ut som Barbapappa, den förändrar sin form hela tiden! Imorse låg bebisen på sidan och måste ha haft armen uppåt, för det såg ut som om någon hade stoppat in en banan under huden på mig.
Igår var jag hos sjukgymnasten för andra gången. Han har klämt och känt och förstått att det är nåt fel på ligamenten i vänster sida av bäckenet. Nu har jag fått två träningsövningar som jag ska göra morgon och kväll för att se om jag kan stärka musklerna i bäckenet, magen, ryggen och höfterna. Han har beställt ett bälte som jag måste betala själv, 550 spänn… Helt sjukt… När andra kan få låna ett eller hyra ett hos sin mvc! Det är nästan så att man hoppas att man får foglossning nästa gång också… Men jag har ju inte så mycket att välja på när jag har en sån knäpp familjeläkarmottagning och en bm som inte har alla hästar hemma… Igår fick jag ultraljudsbehandling hos sjukgymnasten och det var väldigt skönt. Det är en slags värmebehandling mot smärtan.

Tillbaka upp

Mars 2004
2004-03-01 V 34+3
Igår hade vi bebisfesten. Eller ja, det blev inte så mycket fest. Men vi träffades och åt sallad och fikade och bytte presenter med varandra. Det var trevligt. Pyret fick en body som var jättesöt!
Var hos bm imorse. Fick träffa en bm som heter Ylva-Li idag, för häxan hade semester. Hon var så himla trevlig och jag sa att jag vill gå hos henne i fortsättningen. Det skulle hon ordna.
När hon mätte magen så var den lite för liten. Då berättade jag om att det runnit något ur mig och varit vått i trosorna. Hon kollade urinen och det var något i den. Så nu ska jag till Specialist-MVC kl 11 för att kolla så att det inte är fostervatten som har börjat läcka ut. Säkert är det bara flytningar, men hon vill att de ska kolla i alla fall så att bebisen växer ordentligt. Dessutom ska jag tillbaka till henne nästa vecka för att mäta SF-måttet igen och se om magen vuxit något.
En kul grej var att bebisen ligger med huvudet ner och nästan är fixerad!! Hon kunde bara röra på huvudet litegrann! Så bra Pyret, att du ligger startklar i alla fall! =)

Hemmma igen…

Jag fick träffa överläkaren på Specialist-MVC och hon gjorde ett tillväxt-UL. Bebisen vägde 2019 gram och låg 12% under normalkurvan, men det är helt ok. Jag fick se huvudet, ryggen, hjärtat, magen och en liten hand. Den var så liten och söt. Hon kollade även att det fanns gott om fostervatten, så det var troligtvis inte det som runnit ut. Efter en gynundersökning kunde hon också konstatera att jag inte hade öppnat mig något och att allt såg bra ut! Nu ska det göras en odling för att se varför urinprovet inte var så bra. Men slutsatsen är att jag har en liten bebis!!
Nu, så här i efterhand, är jag så glad att jag fick träffa en annan bm. Häxan hade väl säkert tyckt att allt var så bra såååå… Det bästa är att jag får fortsätta gå hos den nya!!
Mats har nyss åkt färdigt Öppet spår och jag väntar bara på att han ska ringa. Jag och Pyret är så stolta över honom! Puss Mats, vad duktig du är!

2004-03-02 V 34+4
Idag kom Mats hem. Vi tog en tur ut till Erikslund för jag hade sett i reklam från Catalog att de sålde Ellos-babykläder för 35 kr per set. Men de fanns inte i butiken så vi handlade inget. Vi gick in på Barnens Hus och frågade om när vår barnvagn och säng skulle komma. (eller det är ju Pyrets egentligen!) Då visade det sig att sängen redan hade kommit så den tog vi med hem! Så nu har vi en monterad spjälsäng i vårt sovrum, det är så gulligt! Det blev riktigt mysigt i hörnet… Hoppas att du ska trivas där lilla bebis!

2004-03-03 V 34+5
Studiebesök på förlossningen. Avdelningen verkade trevlig och inte alls stressig. Rummen var så mysiga de kan bli… Jag tror att det var himla bra att ha sett stället en gång innan vi ska dit på riktigt! Vi gick upp till BB också och där fick vi träffa en liten, liten bebis som föddes dagen innan. Oj, vad verkligt allt kändes helt plötsligt!
Var hos sjukgymnasten igen, men bältet hade tyvärr inte kommit, så jag får det på måndag. Jag fick mer UL-terapi, massage och tejp på ryggen för att hålla ihop bäckenet så länge.

2004-03-04 V 34+6
Inatt drömde jag att jag födde en söt liten pojke, MED SKÄGG! (inte lite heller, snarare helskägg och mustasch!) Jag minns det så väl för jag höll i bebisen och tyckte att han var så söt. Sen sa jag till Mats: ”han har samma färg på skägget som du!” Men han hade min hårfärg, lite ljusare än Mats alltså. Ja, vi får väl se vem som väntar där inne… Men var får man alla sjuka drömmar ifrån??????

2004-03-05 V 35+0
Nu har jag fotat sängen och fixat lite. Det ser så gulligt ut i sovrummet, med en liten bebishörna! Idag åker vi kanske till IKEA och köper en badbalja till Pyret!

2004-03-07 V 35+2
Nu har jag sytt en amningskudde. Den är nästan färdig, en innerkudde av plastad frotté, stoppad med styrolitkulor och ett ytterfodral. Det enda som är kvar är att sy dit en dragkedja på fodralet. Undrar om det är nån slags förberedelser inför mammarollen att jag helt plötsligt kommit på att jag kan sy en massa grejer?

2004-03-08 V 35+3
Nu är amningskudden färdig. Jag köpte en dragkedja idag och sydde klart fodralet. Känner mig riktigt nöjd faktiskt.
Idag hade vi redovisning i kursen Medicinska mätsystem. Det gick bra och opponeringen gick också bra. Min lärare avslöjade dessutom att jag hade klarat kontrollskrivningen förra veckan, vilket innebär att kursen är klar för min del och att jag är 5p närmare en examen! Under redovisningen buffade Pyret som attan inne i magen, som att tala om att h*n fanns. Men det kändes lite skoj att stå å redovisa med en gympande bebis i magen! *s*

2004-03-09 V 35+4
När jag kom hem ringde en kille från Barnens Hus. Jag trodde först att det var nån telefonförsäljare och förberedde mig på att vara spydig, men så sa han nåt om att vår vagn hade kommit och då fattade jag! =) Så på fredag åker vi å hämtar den. Det blir alltså övningskörning hela helgen!

2004-03-10 V 35+5
Nytt bm-besök. Hon tog en massa prover idag och när vi gick in på labbet med dem så stötte vi på Häxan. Nya bm, Ylva-Li drog en story om att jag var där och mätte magen extra och Häxan verkade inte fatta att jag aldrig tänker gå till henne mer! =) Allt var bra med Pyret, hjärtat dundrade på och alla värden var bra utom Hb-t som sjunkit lite. Men jag behövde inte äta järntabletter i alla fall, så nu tänker jag proppa i mig en massa järn så jag slipper knapra såna! Ylva-Li är precis så som en bm ska vara tycker jag. Hon lyssnar på vad jag har att säga och kan alltid svara på mina frågor. Hon frågade om vad vi tyckte om förlossningsvisningen och vi pratade lite om det. Synd att inte Mats var med bara!

2004-03-12 V 36+0
Nu står den här hemma. Vår alldeles egna, supersnygga Briovagn! Den är provkörd med gosehunden och Madicken! Nu saknas bara bebisen! =)

2004-03-15 V 36+3
Igår gick det upp för mig. Jag ska föda barn snart. Ett älskat och efterlängtat barn. Det blev så mycket känslor på en gång. Mats satt och höll om mig och vi pratade och det kom några tårar. Det var en fin stund. Det börjar verkligen närma sig nu!!
Idag var vi på sista föräldragruppen. Det handlade om amning och det var Ylva-Li (min nya bm) som hade den. Hon berättade om allt som kan hända och det känns skönt att vara förberedd på att det faktiskt kan vara lite jobbigt. Man får ju lätt en drömbild av en ammande mamma med en lycklig bebis när man tänker på amning.
Fick en inbjudan till Återträff med min högstadieklass idag. Det är 10 år sen vi slutade vara klass tillsammans. Tyvärr är festdatumet den 3 april och det känns lite riskabelt att planera in det, eftersom det kostade en del. Dessutom måste man anmäla sig senast i övermorgon. Har mailat några gamla klasskompisar och berättat om min situation. Om många andra ska gå kanske jag offrar de där pengarna ändå…

2004-03-17 V 36+5
Hade djävulska förvärkar igår kväll. Blev nästan lite nervös när de kom så tätt, 6 st på en timme. Mats var ju i Linköping också… Tog en dusch och då lugnade det sig, men de försvann inte. Det kändes riktigt jobbigt ett tag. Jag pratade med Mats i telefon i tre kvart så telefonräkningen blir väl snygg! =( Men jag bestämde mig för att försöka somna och avvakta tills idag då jag skulle till bm. Mats ringde imorse och sa att han skulle komma hem ikväll och sova hemma. Han hade inte heller sovit särskilt bra, när han visste hur jag hade det.
Hos bm gick det väl sådär. Jag var där för en extra mätning av SF-måttet eftersom magen inte vuxit så bra. Hon mätte och återigen hade inte magen vuxit. Hon ringde direkt till Spec-MVC och bokade en tid för ett nytt tillväxt-UL. Magen har vuxit en cm på en månad och det var för lite. Eftersom Mats måste åka tillbaka till Linköping tidigt imorgon bitti så har mamma lovat att följa med.
Det är så mycket i mitt huvud just nu. Jag är rätt övertygad om att bebisen mår bra, för h*n har varit vild ändå sen igår kväll. Men det känns ändå så olustigt. Det är för mycket i mitt huvud just nu. Ensam hemma, magen växer inte, jag känner mig väldigt stressad och så tentan nästa vecka. Men jag har bestämt mig för att inte ställa så höga krav på mig. Jag ska göra så gott jag kan och duger inte det på den här tentan så får jag inte bli besviken för det. Bebisens och min hälsa går i första hand.

2004-03-18 V 36+6
Tillväxt-UL visade att bebisen följer sin egen kurva. Uppskattad vikt nu är 2411 gram! Tillväxten låg på -15%, alla flöden, hjärtljud och fostervattenmängd var bra! Mamma var ju med och kollade och vi fick se en envis bebis! H*n låg med armen framför ansiktet hela tiden så det var svårt att få en bild! Men till sist lyckades bm hitta en vinkel där vi kunde se ögon, en liten näsa och en liten, liten mun. Sötisbebis!!! Mina onda sdr och att bebisen är så aktiv kan vara ett tecken på att h*n tittar ut snart, men det behöver ju inte vara så heller. Vi får glatt vänta vidare!

2004-03-22 V 37+3
Nu är gammeldatorn paj igen… Så ikväll blir det till att lägga över det sista till nya datorn och sen ominstallera hela Windows, enligt Mats. Inatt fick jag äntligen sova ganska bra. Magen är hård och konstig, men jag somnade ändå! Det märks att bebisen trycker neråt nu, för magen gör ont långt ner och blir hård. Nu har bebisen hicka igen! *sött* I helgen fixade vi en del grejer, Mats installerade dimmers och jag bakade bullar. Så nu är det mesta på Att-göra-listan faktiskt gjort. Vi fotade magen igen också och jag ska lägga ut nya bilder på hemsidan så fort jag bara fattar nya bildprogrammet… =)

2004-03-24 V 37+5
Gammeldatorn vaknar aldrig mer. Mats lyckades få ut en sparad mapp på en diskett som vi la in på den nya. Tyvärr kommer jag inte in på ftp-n heller, så jag kan inte uppdatera hemsidan. Den ligger ju på ett av Mats konton så jag har ingen aning om vilka inställningar och lösen han har… Ska förhöra honom ikväll!
Idag skrev jag min sista tenta innan Ankomst Bebis! Det känns mycket märkligt att jag inte ska göra något mer nu. Bara vänta på förlossningen. Det är väl lika bra att ställa sig in på en lång väntan, så kanske den inte blir så jobbig. Har tänkt fixa lite grejer hemma, sy lite mer och byta gardiner i köket. Tiden har gått så fort, helst nu på slutet. Vi har hela tiden haft en massa saker för oss, men nu är liksom nästa grej ”föda barn”… Känns som sagt mycket märkligt! Men det är helt ok om h*n kommer nu. Vi har nog klart för bebis hemma i alla fall. Frågan är om vi är klara?? Men det blir man nog inte förrän det verkligen är dags. Så jag säger ”Välkommen bebis!”

2004-03-26 V 38+0
Nu är det två veckor kvar till bf, vilket innebär att det är helt normalt om bebisen tittar ut när som helst! *gulp* I värsta fall är det 4 eller kanske 5 veckor kvar… =( Längtar efter dig nu, Pyret!!
Igår var jag i Stockholm och träffade Anneli, en tjej från aprilgruppen på fN. Vi åt lunch och fikade och pratade bebisar. Det var jättetrevligt! Sen åkte jag och Mats till Biltema, IKEA och Babyland. På IKEA handlade vi en söt mobil med små djur och tyger som jag kan sy lite av. På väg ut fick jag så onda sammandragningar och var tvungen att sitta i en trädgårdsfåtölj på lagret länge innan det släppte lite. Men det blev bättre och vi tog oss över till Babyland. Där handlade vi badbalja, plastad frotté och en BB-skötryggsäck. Jag har velat ha en sån hela tiden! Jag är ju lite av ett ryggsäcksfan och känner att vi nog kommer att ha mer användning för en sån än den väskan som följde med vagnen. Kvällen avslutades med middag och tårta i Upplands Väsby, eftersom Mats mamma fyllde år.
Idag har vi besök av Birk, så det är full rulle. Vi har kollat på Hitta Nemo, bakat sockerkaka, ritat, ätit vindruvor, lyssnat på Mora Träsk och lite mer. Nästan samtidigt! Hej å hå… Birk sympatiserar och säger att han har en bebis i magen som ska komma ut klockan ett idag. Det ska bli spännande… Han ska få en pojke och jag ska få en flicka säger han. Gulligt! =)

2004-03-27 V 38+1
Vecka 39… hoppsan! Hur kunde det gå så här fort??
Har haft en dryg natt igen. Massor med förvärkar, ont och tryck neråt. Jag har trampat upp en stig till toan och kan nog alla tidningar som ligger där inne utantill vid det här laget. Imorse blev det riktigt jobbigt, duschade i tre kvart klockan sju och det blev lite bättre. Lyckades till slut somna en stund igen, men man är ju inte kalaspigg.
Vi for en sväng på stan och handlade en present åt Magnus som fyller år på måndag. Letade efter hallonbladste på hälsokostbutikerna, men ingen hade det. Sen handlade jag lite bomullsband som jag ska använda när jag syr Babykorven… Jag har tänkt sy en lång, smal kudde som man kan lägga runt bebisen. I sängen, vagnen eller om den sover hos oss i vår säng. Den ska stoppas med vadd och vara reglerbar med ett snöre. Får se om jag orkar börja med det idag ändå…

2004-03-29 V 38+3
Inatt 3.15 kom slemmisen ut! Jag var på toa och var klar. när jag reste mig kände jag att jag var kladdig (våt) på insidan av låren. Trodde att jag hade kissat på mig, men så var det inte!! =) Kände med handen och där satt en slemklump... Det var ingen tvekan om vad det var.
Fick mensvärk direkt och låg vaken i två timmar. Sen sov jag till halv åtta, gick upp och duschade och sen dess har jag haft värkar var 6:e minut. Jag dör om det inte är på riktigt nu... =( *hoppas*
Nu kommer en till... Kl 8.37…

Nu är klockan 10.28 och värkarna dundrar på med ca 4 min mellan. Har pratat med förlossningen och de tyckte att vi ska åka in så fort jag inte klarar att vara hemma längre. Nu känns det konstigt, overkligt, underbart! Ja, allt på en gång. Vi ska nog bli föräldrar snart!!!!

Tillbaka upp