För att minnas tiden då Albin var liten har jag skrivit om varje månad.

Första året | Andra året | Tredje året

25:e månaden ( ~april 2006)

Natten till 8 april vaknade vi av att Albin hade fått falsk krupp. Han hade panik och fick inte in luft, hostade och var hes och hade feber. Efter Alvedon och en stund på balkongen lugnade det sig.
Han sjunger och snackar dagarna i ändå nu. Han har börjat visa sin personlighet mer och mer och säger ofta nej. Han når längre och öppnar överallt. Han tjatar om "glass i frysen" och nämner alla vi känner vid namn 17 gånger varje dag. Han är rolig och lite jobbig. Men det är väl så i den här åldern. I slutet av april börjar vi misstänka att Albin har blivit allergisk, ögon och näsan rinner. Vi vet inte mot vad än, men får en tid hos familjeläkaren. Katten får för säkerhetss skull flytta till mormor och morfar ett tag.

26:e månaden (~ maj 2006)

Månaden börjar med läkarbesök. Inget tyder på infektion och symptomen tyder på allerig. Albin får remiss till allergimottagningen på barnkliniken och Tavegyl utskrivet.
Vi går på Antons 2-årskalas och Albin väljer tårta framför glass! *oväntat!*
Albin snackar i 3-4-ordsmeningar nu och pratar ofta om andra barn. Räknar till 13.
Natten till 13 maj vaknar han och har antydan till falsk krupp. Han har inte så hög feber som första gången och det lugnar sig fort. Under dagen blir han sämre och mot kvällen rosslar han och har riktigt jobbigt med andningen. Ögonen och näsan rinner oavbrutet. Jag ringer sjukvårdsupplysningen och de tycker att vi ska åka in. På barnakuten får Albin inhalera adrenalin två gånger och sen får han Molipect (slemlösande) och Clarityn utskrivet. Albin är så duktig och säger ingenting när han blir stucken i fingret. Han visar stolt upp Pippi-plåstret för alla andra i väntrummet! Allergin fortsätter att besvära från och till under maj, medan vi väntar på tid för pricktest.
27 maj gör vi ett besök på Parken Zoo i Eskilstuna. Det var en höjdare, enligt Albin.

27:e månaden (~ juni2006)

Den här månaden händer det roliga grejer på dagis. Det börjar med grillkväll med Astrid Lindgren-tema 1/6. Då sjöng alla barnen för mammorna och papporna och Albin stod längst fram och dansade och klappade händerna och älskade att stå i centrum. (undrar vem han ärvt det ifrån? ;o) ) Jag (mamma) följer med på utflykt till Vallby friluftsmuseum 8/6, där vi tittar på djur, gamla hus, äter fika och lunch, sover middag och har det bra. Albin går på dagis fram till midsommar, då det är midsommardans runt egen stång på Russet och mamma är med.
Albin är så finurlig och vill göra samma saker som vi. En dag stod dammsugaren framm och han skulle naturligtvis dammsuga. Då måste man koppla in sladden också. Men var? Hm, jag följde efter sladden, från vardagsrummet, ut i köket och där satt den fastskilad i diskmaskinshandtaget. *sött*
Pappa Mats får armen i gips efter en handoperation och Albin tycker att det är väldigt spännande. Han pratar om plåster, gisp (gips) och vill ha på sin arm också.
Vi är på sjukhuset för att göra pricktest, som blir misslyckat och vi får göra om. Det ger inget utslag, men sköterskan sa att det inte är hundraprocentigt. Vi fick en ny allergimedicin till Albin (Clarityn-S, smälttablett) som funkar bra att ge honom, och allergin försvinner sakta men säkert. Han tjatar sig till plåster båda gångerna vi är på allergimottagningen, trots att han inte blivit stucken ens. *hihi*
Vi åker till Stockholm den 13/6 och träffar Valdar och hans mamma Erika. Jätteskoj!
Albin räknar till 20, mycket tack vare Fem myror är fler än fyra elefanter-sången, där de räknar till 20.

28:e månaden (~ juli 2006)

Månaden börjar med att Albin sover över hos Magnus, Helena och Birk den 2/7. Det går så bra och de är hans favoriter länge, länge efteråt.
Just nu kallar vi Albin för Dagens Eko. Allt vi gör eller säger upprepas inom några sekunder. Ordförrådet växer som tusan. Albin pratar i meningar och 4-5 ord, men ibland även längre. Han är finurlig och hittar på en massa bus. Nya favoriten är Pippi Långstrump.
Det är härlig sommar och jättemysigt att bada. Albin älskar vatten och stänker gärna på sig själv och andra. Han är inte det minsta rädd för att få vatten i ansiktet. Vi gör typiska sommargrejer, åker till Parken Zoo, gör jordgubbsylt, hälsar på släkt och vänner, seglar i mormor och morfars båt Squalpa. Vi är verkligen tillsammans och har det bra!

29:e månaden (~ augusti 2006)

Börjar på dagis igen och gillar det. Har längtat efter Russet, fröknarna och barnen. Albin åker till Kolmården med farmor och farfar medan mamma och pappa firar 1-årig bröllopsdag. Albin bäddar och gosar väldigt mycket just nu. Gillar att pussas och kramas och bädder ner sina gosedjur och myser med dem.

30:e månaden (~ september 2006)

Vi åker till Göteborg en helg och Albin går på Liseberg med Mats och har jättekul. Han åker farfarsbilar, kaffekoppar och flygplan. Om Albin hade fått bestämma själv hade han nog åkt Balder. ;-)
Albin har varit lite trotsig en tid och testat mycket. Men det har lugnat sig lite nu.

31:a månaden (~ oktober 2006)

Albin börjar allt mer uttrycka känslor. Han är en tänkare och just nu grubblar han mycket. Han börjar visa tendens till att bli ledsen när jag lämnar på dagis, men gråter inte. Han har rytmkänsla och dansar och gymnastiserar gärna. Vi har pratat om att anmäla oss på familjegympa till våren, det skulle han gilla. Han är väldigt pussig nu och hittar på en ny lek "Pussa kulla". Han springer fram till oss när vi sitter på golvet och så pussar han omkull oss, så vi välter.
Blir lite förkyld i slutet av oktober, men är bara hemma ett par dagar från dagis. Första snön kommer sista veckan i oktober och Albin utbrister: "Albin gillar snö. Albin vill kasta snö!"

32:a månaden (~ november 2006)

Albin gråter när jag lämnar på dagis. 4 dagar av 4. Han blir dock glad snabbt igen och vi kom på att det är smart att han får vinka i fönstret när jag lämnar. Jag är glad att det kommer nu och inte för ett år sedan. Det här handlar bara om Albins tankar och känslor och inte om otrygghet. Han testar lite nu och det märks att han börjar närma sig 3-årsåldern. Mycket "jag" och mycket åsikter. Om allt. ;-)